Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Speelruimte

16-10-2014 Marijn Ottenhof

Marijn Ottenhof

Het spel is de kern van dit onderzoek. Het doel is niet duidelijker te omschrijven dan het ontleden van fascinaties en verbanden die intuïtief tot stand zijn gekomen: als spel, met een speelveld als aanleiding.
 

Een ‘speelruimte’ als een model om maatschappelijke processen te beschouwen, maar het is ook van toepassing op ruimtes waar men een kunstervaring kan hebben. Deze speelruimte is een afgebakende omgeving waarbinnen regels gelden, de objecten en kleding of kostuums die bij het spel horen zijn de zwijgende indicatoren van deze regels.

Moet er traditioneel gezocht worden naar een bepaalde essentie of authenticiteit in kunst, of werkt onze beleving van kunst binnenkort misschien op een heel andere manier? Gaat deze beleving bestaan uit het ondergaan van ervaringen, het binnentreden van steeds nieuwe speelvelden waaraan we ons in steeds rapper tempo aan proberen aan te passen? Hoe gaan we om met fysieke objecten, en spelen die überhaupt eigenlijk nog wel een rol? Welke rol is er weggelegd voor de toeschouwer?

Download onderzoek

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl